Pintade Et Morteau En Choucroute.

Hey everyone, I hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Pintade et Morteau en choucroute.. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Pintade et Morteau en choucroute. is one of the most favored of current trending foods in the world. It is enjoyed by millions daily. It is easy, it is quick, it tastes delicious. Pintade et Morteau en choucroute. is something that I have loved my whole life. They are nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Pintade et Morteau en choucroute., starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pintade et Morteau en choucroute. delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pintade et Morteau en choucroute. is Pour 6 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Pintade et Morteau en choucroute. using 9 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve that.
C'est le début de la saison de la choucroute nouvelle ! Voici une recette qui vous demandera principalement d'avoir une belle cocotte en fonte pour profiter des bienfaits de cet aliment trop souvent limité dans son usage en cuisine ..
À retrouver sur mon site web dédié www.albapetrus.fr ..
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pintade et Morteau en choucroute.:
- 1 belle pintade fermière
- 2 Ã 3 kg de choucroute cuite
- 200 g lardons nature, coupés assez large si possible
- 1 saucisse de Morteau
- 1 bocal de graisse d'oie
- 2 bouillons de volaille dilués dans 25cl d'eau
- 3 verres de vin blanc
- Env. 15 baies de genièvre
- 6 Ã 8 pommes de terre de belle grosseur, type four/gratin
Steps to make to make Pintade et Morteau en choucroute.
- Mettre 4 à 5 cuillères à soupe de graisse d'oie dans le fond de la cocotte et disposer la pintade au centre de la cocotte.
- Commencer à garnir le tour de la pintade avec de la choucroute et disposer quelques lardons.
Ranger la saucisse de Morteau sur un des côtés et finir de remplir votre cocotte avec le reste de la choucroute et des lardons en veillant à recouvrir la saucisse et la pintade.
- Arroser du bouillon de volaille et du vin blanc.
Remettre quelques cuillères de graisse d'oie et les baies de genièvre sur le dessus, puis fermer le couvercle.
- On enfourne pour 1h30 à four préchauffé 160°C.
On en profite pour éplucher les pommes de terre, on les coupe en deux et on les cuit à la vapeur pour 16mn. - 1h30 se sont écoulées, on ouvre la cocotte, on dispose nos moitiés de pommes de terre sur le tour de la cocotte après avoir remué le chou pour remonter le jus un peu en surface. On remet bien sûr le couvercle et hop, au four de nouveau pour 45mn, cette fois th. 200°C.

- On retire délicatement la pintade pour la découper, idem pour la Morteau et on dresse les assiettes.

- L'astuce d'Albapetrus: on met de la graisse d'oie pour éviter que notre préparation attache au fond de la cocotte mais surtout parce que le chou va confire et s'adoucir encore plus. C'est pourquoi on ne s'inquiète pas d'une cuisson un peu prolongée, même si la chair de la volaille se détachera toute seule de la carcasse, car vous aurez une choucroute extra fondante et les pommes-vapeur s'accommoderont parfaitement du jus produit durant la cuisson..
- Et surtout, on ne pique pas la saucisse de Morteau pour qu'elle conserve tout son jus naturel et que son parfum fumé ne charge pas trop le goût de la choucroute. C'est dans l'assiette que vous le retrouverez en contraste avec les autres ingrédients..
- À retrouver sur mon site web dédié www.albapetrus.fr.. https://www.albapetrus.fr/pintade-et-morteau-en-choucroute/
As your experience and self-confidence expands, you will certainly find that you have extra all-natural control over your diet regimen as well as adjust your diet regimen to your personal tastes gradually. Whether you intend to serve a dish that utilizes fewer or more active ingredients or is a little essentially hot, you can make straightforward adjustments to accomplish this objective. To put it simply, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to basic cooking skills for novices you do not require to discover them yet just if you master some easy food preparation methods.
This isn't a total guide to quick and very easy lunch recipes however its excellent something to chew on. Hopefully this will certainly get your creative juices flowing so you can prepare tasty meals for your family without doing too many heavy meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this special food Steps to Make Super Quick Homemade Pintade et Morteau en choucroute.. Thanks so much for your time. I am sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!