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Couscous Marocain

Couscous Marocain

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Couscous Marocain. One of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.

Couscous Marocain is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It's simple, it's quick, it tastes yummy. It's enjoyed by millions daily. They're nice and they look fantastic. Couscous Marocain is something which I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Couscous Marocain, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Couscous Marocain delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Couscous Marocain is Pour 6 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

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Just in addition, the time it takes to cook Couscous Marocain estimated approx 60min.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Couscous Marocain using 17 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve that.

Recette traditionnelle du couscous Marocain♡ #cuisinedumonde

Ingredients and spices that need to be Take to make Couscous Marocain:

  1. legumes
  2. 3 carottes
  3. 2 aubergines
  4. 1 courgette
  5. 1 morceau de citrouille ou potimaron ou butternut
  6. 2 Oignons
  7. 2 navets
  8. autres ingredients
  9. Huile d'olive
  10. Petite boîte de plus chiche
  11. Épices :sel,poivre,gingembre, cumin, paprika, raz el hanout
  12. 4 CAS Tomate concentré
  13. 800 g couscous moyen
  14. Eau
  15. viandes
  16. 6 cuisses de poulets
  17. (Vous pouvez ajouter des merguez c'est super bon avec ♡)

Instructions to make to make Couscous Marocain

  1. On prépare ses légumes sur le plan de travail:On épluche tout les légumes sauf le potiron ou la citrouilles ou butternut.
  2. Une fois les légumes prêt, on fait grillé le poulet dans la marmite avec les oignon et un peu d'huile et du sel
  3. Quand le poulet est grillé, ajouter tout les légumes dans la marmite, mettre les épices selon votre goût, et y ajouter 1,5L d'eau et couvrir la marmite.
  4. Pendant ce temps nous allons préparer la semoule. Verser vos 800g de semoule dans un plat pour pouvoir la manipuler, y ajouter de l'huile d'olive (l'équivalent de 3 CAS) mélanger avec les main pour que toute la semoule soit imbibé d'huile. Puis ajouter un verre d'eau et mélanger.
  5. Une fois prête, mettre la semoule dans la couscousière, et la mettre par dessus la marmite. Faire cuire jusqu'à ce que la vapeur traverse la semoule.(il faut voir la vapeur traverse la semoule à l'oeil nu, et que la vapeur soit assez conséquente.cela prend environ 20 min)
  6. Une fois la 1ere cuissons faites: nous allons passer à la 2eme préparation de la semoule. Verser la semoule demi-cuite dans votre plat, y ajouter l'équivalent de 300 ml d'eau mélanger avec du sel. Puis verser sur toute la semoule et mélanger avec les mains, puis remettre dans la couscousière et remettre à cuire Jusqu a ce que la vapeur traverse la semoule.
  7. Une fois cuite, verser la semoule dans votre plat, pendant ce temps ajouter le concentrer de tomate, ainsi que les pois chiche dans votre marmite, laisser bouilloné 5 min, puis éteindre le feu. Et dresser dans votre plat les légumes par dessus la semoule et au centre ajouter votre viande. Arrosé le tout de votre bouillon, et n'oubliez pas daller chercher les pois chiche au fond de la marmite! Régalez vous bien !
  8. Petit + la photo de mon couscous avec des merguez et un piment vert ;) pour les plus gourmand!

As your experience and also self-confidence expands, you will find that you have much more all-natural control over your diet as well as adjust your diet regimen to your personal tastes in time. Whether you wish to serve a dish that makes use of fewer or more ingredients or is a bit essentially spicy, you can make easy adjustments to attain this goal. To put it simply, start making your recipes on time. As for basic cooking abilities for newbies you don't require to learn them yet just if you master some basic cooking techniques.

This isn't a full overview to quick and also simple lunch recipes however its good something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your imaginative juices moving so you can prepare tasty dishes for your family members without doing a lot of square meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this special food Step-by-Step Guide to Make Perfect Couscous Marocain. Thanks so much for your time. I am confident that you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Tags:
Recette

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